Palomiehen peruspalkalla ei pystytä kilpailemaan työvoimasta tulevaisuudessa, kirjoittaa palomiesyhdistyksen puheenjohtaja Jarno Naumanen Helsingin Sanomissa.

Helsingin Sanomat uutisoi 6.5. aluehallintoviraston Helsingin kaupungille esittämästä vaatimuksesta saattaa pelastustoimen toimintavalmius kuntoon (lue HS:n juttu: Helsingissä on laajoja alueita, joissa ihmiset voivat joutua vakavaan vaaraan pelastuslaitoksen hitauden takia).

Kaupungissa on laajoja ensimmäisen riskiluokan alueita, joita pelastuslaitos ei tavoita asetetussa kuuden minuutin aikaraamissa.

Työntekijöiden näkökulman asiaan nostaa esiin Helsingin Palohenkilöstö ry:n puheenjohtaja Jarno Naumanen Helsingin Sanomissa 9.5. julkaistussa mielipidekirjoituksessa.

– Jotta asia saadaan korjattua, kaupungin tulee osoittaa lisää rahoitusta pelastuslaitokselle asemaverkoston laajentamiseen ja henkilöstön palkkauksen kehittämiseen, Naumanen kirjoittaa.

Pelastuslaitoksen johdon tärkeänä tehtävänä on huolehtia, että pelastuslaitoksella on riittivät resurssit ja tarpeeksi laaja asemaverkosto, jotta helsinkiläisille voidaan taata turvallinen kaupunki, jatkaa Naumanen.

– Jokaiseen kortteliin rakennettavat pelastusasemat eivät ehkä ole todellisuutta missään yhteiskunnassa, mutta jos asemaverkostoa saadaan laajennettua, on tärkeää huolehtia myös henkilöstön määrästä.

Helsingissä työskentelee erittäin osaava ja motivoitunut joukko palomies-ensihoitajia sekä ensihoitajia operatiivisissa tehtävissä. Tehtävämäärät ovat jatkuvassa kasvussa, kertoo Naumanen.

– Helsinkiläisen palomiehen peruspalkka on 1956,82 euroa kuukaudessa. Sillä ei pystytä kilpailemaan työvoimasta tulevaisuudessa, päättää Naumanen mielipidekirjoituksensa.

Lue lisää aiheesta