Pelastusopistolla kuvattu ohjelma nähdään MTV:n kanavilla ensi keväänä.

Uuden vauhdikkaan viihdereality-ohjelman kuvaukset on saatu valmiiksi. Suomen Paras Palomies nähdään tämä hetkisen tiedon mukaan SUBilla maaliskuusta alkaen.

Kymmenosaisessa sarjassa kilpailee eri puolilta Suomea kymmenen ammattilaista, iältään 26 – 57 vuotta (katso kilpailijaesittely tästä). Kilpailjoista seitsemän työskentelee palomiehenä, kaksi paloesimiehenä ja yksi Hätäkeskuslaitoksessa pelastuksen toimialapäällikkönä.

Joka jaksossa kilpailijat osallistuvat fyysisesti ja psyykkisesti haastaviin ja toinen toistaan vaativampiin tehtäviin, joiden perusteella he keräävät pisteitä.

Ohjelmassa palomiehet kilpailevat yksilölajeissa sekä kahtena jaksoittain vaihtuvana joukkueena. Toiseksi jääneen joukkueen kaksi yksilökilpailussa vähiten pisteitä saanutta palomiestä kohtaavat kaksintaistelussa, jonka häviävä palomies poistuu kilpailusta.

Näyttävät, fyysisesti raskaat ja vaativat kilpailutehtävät vievät palomiehet äärirajoilleen. Aina eivät lihakset, voima ja kestävyys riitä — tarvitaan myös henkistä kanttia, hyvää hahmotuskykyä sekä pelkojen kohtaamista.

Voiton riemujen ja karvaiden pettymysten sekä yllättävien käänteiden jälkeen selviää, kuka on Suomen Paras Palomies.

Kilpailutilanteiden ulkopuolella katsojat pääsevät tutustumaan henkilöihin palomiespuvun alla. Kilpailijat jakavat niin koskettavia kuin myös hauskoja kokemuksia uran ja elämän varrelta.

ITV Studios Finlandin tuottamaan ohjelmaan etsittiin osallistujia viime keväänä. Kuvaukset suoritettiin elo-syyskuussa kahden viikon aikana Kuopiossa, yhteistyössä Pelastusopiston kanssa.

Ohjelman tuottaja Maria Aaltonen korostaa, että kilpailu haluttiin tehdä osallistujia ja pelastustoimea alana kunnioittaen. Tarkoitus on antaa suurelle yleisölle rehellisen positiivinen kuva arjen sankareista.

– Tehtävät ovat näyttäviä, mutta ne liittyvät aina tavalla tai toisella joko palomiehen työhön tai harjoituksiin. Ohjelma antaa pelastustyöstä monipuolisen kuvan: se ei ole vain palojen sammuttamista, vaan paljon muutakin, Aaltonen sanoo.

Vaativat tehtävät suoritetaan tosissaan, mutta kuitenkin hyvässä hengessä.

– Kaikkia kannustetaan loppuun asti. Kilpailijoita aidosti harmitti, kun joku kavereista putosi pelistä pois ja joutui lähtemään kilpailusta.


Suomen Paras Palomies -tv-kilpailun juontaa Joanna Kuvaja.

 


Kilpailijaesittely

Lähde: MTV

Lue lisää aiheesta