MTV3:n kanaville kuvattavaan ohjelmaan voi hakea kilpailijaksi vielä viikon ajan.

Tv-tuotantoyhtiö ITV Studios Finland etsii palomiehiä kilpailemaan Suomen parhaan palomiehen tittelistä.

Uudessa vauhdikkaassa ja jännittävässä kymmenosaisessa viihdereality-ohjelmassa Suomen palomiesten parhaimmisto osallistuu leirille, jossa he kilpailevat yksilölajeissa ja joukkueina. Joka jaksossa palomiehet suorittavat fyysisesti ja psyykkisesti haastavia tehtäviä.

Kilpailun lomassa katsojat pääsevät tutustumaan henkilöihin palomiespuvun alla. Palomiehet nähdään arkisten asioiden äärellä, tekemässä ruokaa ja jakamassa toisilleen kokemuksia omasta työstään.

Kilpailu toteutetaan elo-syyskuun vaihteessa kaksi viikkoa kestävällä leirillä Kuopiossa, yhteistyössä Pelastusopiston kanssa. Päivittäin suoritetaan useita fyysisesti ja henkisesti vaativia tehtäviä, joiden perusteella osallistujia karsitaan, kunnes voittaja selviää. Sarjaa esitetään MTV3-kanavilla keväällä 2018.

Kilpailijoiden etsiminen on loppusuoralla. Ohjelmaan voi hakea vielä 16. kesäkuuta mennessä. Hakija voi olla mies tai nainen joka on valmistunut pelastusalalta ja toimii pelastustoimen tehtävissä. Ikärajaa ei ole.

Hakijoiden haastattelut tehdään kesäkuun kahdella viimeisellä viikolla, jonka jälkeen kaikille hakijoille ilmoitetaan tuloksista heinäkuun alussa.

Leirille valitaan hakijoiden joukosta 10 palomiestä sekä 2-4 osallistujaa varalle. Osallistujien tulee sitoutua olemaan leirillä koko kaksi viikkoa, osallistumaan pelastusalaan liittyviin kilpailutehtäviin ja samalla TV-ohjelman kuvauksiin.

Ohjelma toteutetaan palomiehen ammattia arvostaen ja ammatin vaativuus esille tuoden, kerrotaan tuotantoyhtiö ITV Studios Finlandista. Kaikki kilpailutehtävät liittyvät joko palomiehen työhön tai koulutukseen. Myös turvallisuusviestintä on huomioitu ohjelman sisällössä.

Kilpailijoita etsitään ammattipalomiesten joukosta koko Suomesta.

– Toivomme että hakijoiden joukossa olisi mahdollisimman eri-ikäisiä ja erilaista ammatillista kokemusta omaavia palomiehiä. Erityistoiveena on saada kilpailuun mukaan myös palomiehenä työskenteleviä naisia, tuottaja Maria Aaltonen ITV Studios Finlandista kertoo.

Kilpailijoita ei arvostella tai äänestetä, vaan tehtävissä ratkaisevat sekunnit.

– Ohjelma tehdään hyvässä hengessä ja palomiehen ammattia arvostaen. Kenenkään osallistujan ei tarvitse kertoa yksityiselämästään yhtään enempää kuin itse haluaa, korostaa Aaltonen.

Hakulomake sekä lyhyt traileri ohjelman Norjassa kuvatusta versiosta löytyvät linkistä:

https://goo.gl/zjt9TZ

Lisätietoja ohjelmasta: tuottaja Maria Aaltonen, maria.aaltonen@itv.com.


Kuva: Kuvakaappaus Norjan televisiossa esitetystä Norjan paras palomies -ohjelmasta. Lähde: Youtube / ITV Studios Finland.

Lue lisää aiheesta