Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomies Teemu Ojala valittiin Vuoden palomiesurheilijaksi 2022. Tunnustuksen myöntää Suomen Palohenkilöstön Urheiluliitto.

Ojala on lisäpainoleuanvedon kaksinkertainen maailmanmestari vuosilta 2019 ja 2022. Hän teki myös alle 90-kiloisten sarjassa maailmanennätyksen, 102 kg. Lisäksi hän on voittanut useita Suomen-mestaruuksia.

Lisäpainoleuanvedon pariin hän eksyi vähän sattumalta, kun kaveri vinkkasi asiasta hänelle. Kehitystä tuli nopeasti, ja ensimmäisiin kilpailuihin Ojala osallistui vuoden päästä.

Palomiehen työ antaa hyvät mahdollisuudet harjoitteluun, ja harrastus puolestaan on erityisen hyvä psyykkiseen palautumiseen.

– Mikään maksimaalinen tekeminen ei tietysti tuo suoraan työntekoon hyötyä. Se on se kuntourheilu, jota teen muun tekemisen lomassa.

Tulevaisuuden tavoitteena Ojalalla on vielä lukuisten ennätysten rikkominen. Tällä hetkellä hän kuitenkin toipuu viime syyskuussa sattuneesta työtapaturmasta, jossa rintalihas irtosi kokonaan. Toipuminen kisakuntoon vie vielä pitkään, mutta on jo hyvässä vauhdissa.

– Kaikki on tähän asti mennyt enemmän kuin hyvin. Treenaan jo lisäpainoilla ja penkkipunnerran, vaikka en samanlaisella intensiteetillä kuin normaalisti.

Vuoden palomiesurheilija 2022 -palkinto luovutettiin Teemu Ojalalle 11. helmikuuta kauppakeskus Sellossa. Vuoden palomiesurheilijan palkinto perustettiin lohjalaisen palomiehen Alpo Kinnusen muistoksi työkavereiden aloitteesta. Tunnustuksen myöntää Suomen Palohenkilöstön Urheiluliitto. Suomen Palohenkilöstön Urheiluliittoa edusti tilaisuudessa Petri Torkkel, joka on myös SPALin jäsenyhdistyksen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen esimiehet LUPEn pääluottamusmies.

Kuva: Susanne Vuorinen

Lue lisää aiheesta