Vuoden 2018 hätäkeskuspäivystäjäksi on valittu Päivi Kelloniemi Oulun hätäkeskuksesta.

Tunnustus myönnettiin Kelloniemelle, koska hän on osoittanut työssään huomattavaa ammatillista osaamista hätäilmoituksen käsittelyssä, riskinarvioinnissa ja hätäkeskustietojärjestelmän käytössä sekä osoittanut hätäkeskustoiminnan arvojen mukaista asiakaspalveluasennetta.

Hätäkeskuslaitos kiittää, että Kelloniemi tunnetaan avuliaana ja kehittämismyönteisenä työntekijänä, joka toimii esimerkillisesti yhteisten päämäärien saavuttamiseksi. Hän hallitsee vahvalla ammattitaidollaan toiminnan ohjeistuksen ja tekniikan, ja pyrkii toiminnan muuttuessa olemaan muutoksen ytimessä.

– Kelloniemi on koko 16 vuotta kestäneen uransa ajan osoittanut ammattitaitoista suhtautumista ja sitoutumista työhön, asiakkaisiin, ilmoittajiin ja yhteistyöviranomaisiin, Hätäkeskuslaitos toteaa mediatiedotteessaan.

Kelloniemi kertoo, että Vuoden hätäkeskuspäivystäjä -tunnustuksella palkitseminen tuntuu hienolta.

– Olen pyrkinyt olemaan avulias, asiallinen ja ystävällinen niin työkavereita kuin asiakkaita ja yhteistyöviranomaisia kohtaan, Kelloniemi kertoo.

– Asiakaspalveluasenteeni lisäksi uskon, että palkitsemiseeni vaikutti tekninen osaamiseni hätäkeskustietojärjestelmän käytössä, hän jatkaa.

Tunnustus myönnettiin toisen kerran

Hätäkeskuslaitoksessa tunnustuksen myöntäminen on tuore perinne, sillä Vuoden hätäkeskuspäivystäjä valittiin vasta toisen kerran. Viime vuonna tunnustuksen sai ylipäivystäjä Matias Snellman Vaasan hätäkeskuksesta.

Kelloniemen mielestä on hienoa, että perinne on otettu käyttöön.

– Vuoden hätäkeskuspäivystäjä -tunnustus on hieno kunnianosoitus päivystäjille. Harvalla rivipäivystäjällä on mahdollista saada PRO 112 -palkintoa, joten on hyvä saada sen rinnalle tällainen palkinto, Kelloniemi toteaa.

Hätäkeskuslaitos palkitsee vuosittain PRO 112 -palkinnolla ansiokkaasta hätäkeskustoiminnan ja hätänumeron 112 hyväksi tehdystä työstä sekä myönteisestä turvallisuuskulttuurin tukemisesta. Tänä vuonna palkinto myönnettiin Hätäkeskuslaitoksen viestintäpäällikölle Marjukka Koskelalle.

Vuoden hätäkeskuspäivystäjä -tunnustus ja PRO 112 -palkinto luovutettiin toukokuun viimeisenä päivänä Helsingissä, Valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolnassa järjestetyssä juhlatilaisuudessa.

Tilaisuutta vietettiin pienimuotoisesti mutta juhlavasti Hätäkeskuslaitoksen henkilökunnan kesken. Palkinnot luovuttivat Hätäkeskuslaitoksen johtaja Martti Kunnasvuori yhdessä sisäministeri Kai Mykkäsen kanssa.


Teksti: Tuija Tervo, kuva: Hätäkeskuslaitos

Lue lisää aiheesta