Huonot päätökset on pystyttävä perumaan ja työajan muutoksiin on haettava vaihtoehtoja työntekijöiden kanssa, patistaa SPALin Kim Nikula.

Tunnelma työaikamuutoksen toteuttaneissa pelastuslaitoksissa on ollut jäätävän huono, kirjoittaa Palomiesliiton järjestön johtaja Kim Nikula tänään julkaisemassaan blogikirjoituksessa.

– Työmotivaatio on romahtanut. Työhyvinvointikeskusteluja henkilöstö pitää lähinnä vitsinä. Tämä on äärimmäisen valitettava ja huolestuttava ilmiö, Nikula toteaa.

Se mitä työaikaa tehdään, on erityisen tärkeä asia pelastusalan ammattilaisille, Nikula muistuttaa. Työaikamuutoksella on suora vaikutus omaan jaksamiseen, työhyvinvointiin sekä työ- ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen.

Nikula esittää, että pelastuslaitoksien johtajat hakisivat neuvotteluratkaisuja henkilöstön kanssa:

– Suurin osa pelastuslaitosten johdosta käy edelleen vuoropuhelua henkilöstön kanssa. He ymmärtävät, että paras muutosjohtamisen keino on toteuttaa ja etsiä vaihtoehtoja yhdessä työntekijöiden kanssa.

Positiivista on, että sisäministeriö on kiinnittänyt huomiota henkilöstö- ja strategiseen johtamiseen. Ministeriö haluaa, että koko henkilöstö voi hyvin pelastuslaitoksissa. Tavoitteessa ei edistytä ilman ministeriön strategista vahvaa ohjaamista.

– Tähän tulee kiinnittää huomiota, kun pelastuslaitoksia siirretään uuteen maakunnalliseen organisaatioon, Nikula huomauttaa.

Lue koko blogikirjoitus Palomiesliiton sivulta


Kerro mielipiteesi!

[poll id=”9″]
Tulos 30.1.2017 mennessä:

Lue lisää aiheesta