Sekä kuntapuolen että valtion pöydissä on ensi viikolla edessä tiukimmat neuvottelut.

Julkisen sektorin virkaehtosopimusten neuvotteluiden huipennus on käsillä viikonlopun jälkeen. Nykyiset sopimukset päättyvät keskiviikkona 31. tammikuuta.

Kun neuvottelut marras–joulukuussa käynnistyivät, niistä povattiin vaikeita ja pitkiä. Niin myös näyttää käyneen – ratkaisun saaminen menee viime metreille.

Kunta-alalla työntekijäpuoli tavoittelee yleistä linjaa suurempia palkankorotuksia sekä useampivuotista palkkaohjelmaa. Vaatimuksia perustellaan heikolla palkkakehityksellä.

Työntekijät hakevat myös hyvitystä kilpailukykysopimuksen tuomalle työajan pidennykselle ja lomarahojen leikkaukselle.

Lisäksi esillä on erilaisia alakohtaisia tavoitteita eli ns. tekstikysymyksiä.

Valtion neuvotteluissa väännetään myös palkankorotuksista sekä useista tekstikysymyksistä.

Palomiesliiton jäsenistä pelastuslaitoksissa ja sairaanhoitopiireissä työskentelevät ovat kunnallisen yleisen työ- ja virkaehtosopimuksen (KVTES) sekä teknisen henkilöstön sopimuksen (TS) piirissä. Hätäkeskuksissa työskentelevät jäsenet ovat valtion virka- ja työehtosopimuksen (VES) piirissä.

Palomiesliiton kuntapuolen neuvottelujärjestö on KoHo, jonka neuvottelijat istuvat pääneuvotteluryhmässä ja KVTES-pöydässä. KoHon TS-pöydän neuvottelut käy suoraan Palomiesliitto.

Valtion sopimusneuvottelussa Palomiesliiton neuvottelujärjestönä on Pardia.

Kuntapöydissä vastapuolena on KT Kuntatyönantajat ja valtion puolella Valtion työmarkkinalaitos VTML.

Palomiesliiton tärkein tavoite sekä kunta- että valtiosektorin neuvottelupöydissä on palkankorotus. Lisäksi kunta-alan neuvotteluissa on myös tavoitteena saada työaikakysymyksessä jäsenistöä tyydyttävä ratkaisu.

Palomiesliitto tiedottaa jäsenilleen neuvotteluiden etenemisestä sähköpostilla sekä nettisivuilla: www.palomiesliitto.fi. Valtion neuvottelu-uutisia päivitetään Pardian sivulle: www.pardia.fi.

 

Lue lisää aiheesta